Diş beyazlatmanın kontrendikasyonları nelerdir?
Hepimiz mükemmel şekilde hizalanmış ve ışıltılı beyaz dişlere sahip olmayı hayal ederiz! Çoğu kişi için sağlıklı dişlerle eş anlamlıdır. Ancak belirli yiyecekler, belirli içecekler ve hatta tütün gibi günlük alışkanlıklar yerini alacak.
Bu nedenle dişlerinizin görünümünü iyileştirmek için diş hekiminin önerebileceği diş beyazlatma gibi farklı teknikler vardır.
Diş beyazlatma nedir?
Dişlerin doğal rengi sarı ile gri arasındadır. Ne yazık ki zamanla renkleri solar ve parlaklığını kaybeder. Genellikle kalıtım gibi doğal faktörlerden veya bazı ilaçların alınması, kahve, çay ve hatta tütün gibi asitli ürünlerin tüketilmesi gibi diğer nedenlerden kaynaklanır...
Diş beyazlatma, dişleri iyileştiren ve eski haline getiren bir diş estetiği tedavisidir. Daha doğal bir görünüm sağlar. Uzun yıllardır popüler olan diş beyazlatma, gülümsemeye ışık ve parlaklık kazandırdığı gibi, bazı kişilerin özgüvenlerini yeniden kazanmalarına ve rahatsızlık duymadan tekrar gülümsemelerine de olanak sağlayacaktır. Prensibi basittir: Yıllar geçtikçe donuklaşan, hatta lekelenen dişlerin rengini değiştirir.
Diş beyazlatma, diş hekimi tarafından diş merkezinde gerçekleştirilen ideal bir çözümdür.
Bu tedaviyi önerecek en iyi kişi diş hekiminizdir : Ağız sağlığınızı ve dişlerinizin rengini dikkate alarak her şeyin yüzünüzle uyum içinde olmasını sağlayacaktır.
Diş beyazlatma nasıl yapılır?
Uygulayıcınızın tavsiyelerine göre diş merkezinde veya evde uygulanabilecek farklı teknikler vardır.
Diş merkezlerinde diş hekimi, hidrojen peroksit bazlı bir renk açıcı ürün kullanarak mine ve dentin rengini değiştirir. Ağzınızın önüne iki kez 20 dakika boyunca beyaz bir ışık yerleştirilecektir. Lamba ve jel aynı anda dişlere nüfuz ederek rengi dönüştürecek ve lekeleri çıkaracaktır. En iyi sonuçları elde etmek için, 2 hafta arayla 90 dakikalık 2 seans gerçekleştirmelisiniz.
Evde beyazlatmaya gelince, 10 ila 15 gün arasında, gece boyunca bir tepsi takmanız yeterlidir. Tedavinin etkinliğini optimize edecek olan, atel ve jelin tekrar tekrar kullanılmasıdır.
Diş beyazlatma: kontrendikasyonlar
Her tedavide olduğu gibi diş beyazlatmanın da bazı kontrendikasyonları olabilir. İşte bunlardan bazıları:
Dişleri beyazlatacak olan hidrojen peroksit, uygulayıcının tavsiyesi üzerine düzeltici olarak kullanılmadığı takdirde dişlerde aşırı hassasiyete, diş minesinde değişikliğe ve hatta ciltte ve mukoza zarlarında belirli tahrişlere neden olabilir;
Diş eti iltihabı veya çürük gibi bazı patolojileri olan dişler bu tedaviyi alamazlar. Beyazlatma jeli ciddi diş hassasiyetine ve ağrıya neden olabilir ve bu da daha ileri tedaviyi imkansız hale getirebilir;
Ortodontik tedavi gören kişiler, ortodonti uzmanının oluşturduğu tedavi planıyla etkileşime girebilecek bu tedavi biçimini takip edememekte;
Hamile veya emziren kadınların hamilelik ve emzirme döneminde bu tür tedavilerden kaçınmaları gerekir.
Son olarak gerekli olgunluğa ulaşmamış çocuk ve ergenler bu tür tedaviyi takip etmelidir.
Size doğru cevapları verecek en uygun Dt. Almila Selvet Akat uygulayıcınızla bu konuyu tartışmaktan çekinmeyin !